WEBER 0481 CLAS. HAGYOMANYOS MEDIUM VAK. 30kg FEHÉR

WEBER 0481 CLAS. HAGYOMANYOS MEDIUM VAK. 30kg FEHÉR

WEBER 0481 CLAS. HAGYOMANYOS MEDIUM VAK. 30kg FEHÉR

8 499 Ft
Megközelítés:
Javasolt útvonal:  

Ajánlataink a termékre

 

WEBER 0481 CLAS. HAGYOMANYOS MEDIUM VAK. 30kg FEHÉR

8 499 Ft
Részletek a boltban
irány a bolt »
kohazy.hu
Termékleírás
WEBER-TERRANOVA 0481 CLASSIC HAGYOMÁNYOS NEMESVAKOLAT MÉDIUM SZEMCSÉS 30kgFEHÉR

Felhasználásra kész, por alakú, ásványi bázisú nemesvakolat, kézi és gépi felhordásra, kapart
felületképzésre, modern színárnyalatokban.
MSZ-EN 998-1 szerinti besorolás: CR.

Felhasználási terület:
- Színes, esztétikus homlokzatok gazdaságos kialakításához.
- Alkalmazható weber. therm mineral, weber. therm retec, weber. san valamint habarcsos hõszigetelõés hagyományos vakolatrendszer fedõrétegeként.

Tulajdonságok:
- Természetes
- Környezet és felhasználóbarát
- Kiváló páraáteresztés
- Kézi és gépi felhordás

Összetétel: mész-cement kötõanyag, dolomit, víztaszító adalék, festékek, speciális adalékok

Technikai adatok:
- Maximális szemcsenagyság: 3 mm
- Laza halmazsűrűség: kb. 1300 kg/m3
- Nyomószilárdság: 1,0 N/mm2
- Hajlítószilárdság: 0,5 N/mm2
- Tapadószilárdság: 0,2 N/mm2
- Relatív páradiffúziós ellenállási tényezõ: kb. 10
(TV 001/2/2006)

Színválaszték: 72 modern színárnyalat.

Tárolás: 1 év, cementhez hasonló körülmények között.

Anyagigény:
- Kapart: kb. 18-20 kg/m21,5-1,6 m2/zsák
A tényleges anyagfelhasználás függ a választott felületképzési módtól.

Kiszerelés: 30 kg-os zsákokban
1080 kg/raklap

Termékkód: 0481

Felhasználási útmutató
1. ) Az egyenletesen felérdesített, durva alapfelület elõnedvesítésének mértéke az idôjárási körülményektõl függ. Száraz, meleg, szeles idõben alaposan (telítettségig), hideg, párás idõben kevésbé vagy egyáltalán nem szükséges elõnedvesíteni.
2. ) A vakolat kézzel és géppel egyaránt felhordható. Kézi felhordás esetén javasoljuk a nemesvakolatot betonkeverõben megkeverni. A szárazanyagot a víz fokozatos hozzáadásával vakolható sűrűség eléréséig keverjük. Egyszerre több (min. 4-5) zsák tartalmát keverjük össze. Célszerű egy homlokzati felületre való mennyiséget keverõládában tárolni, és felhasználás elõtt kézzel ismét átkeverni. A vakolási munkát egy homlokzati síkon belül (éltõl élig) folyamatosan kell végezni.
3. ) A habarcsot serpenyõvel, erõs feldobással vagy géppel egy rétegben kb. 1 cm vastagságban hordjuk fel. Egyengetését fogantyús simítóléccel végezzük el. A megfelelõen egyenletes és tömörített felületet a kaparás megkönnyítésére pár perc elteltével glettvassal vagy felületsimítóval saját levében gletteljük be. A csatlakozó részeket egy homlokzati felületen belül a stószhibák elkerülése végett nedveset a nedvesre elv alapján dolgozzuk össze.
4. ) Száradást követõen a felületet H kaparóval vagy finom felületkaparóval kaparhatjuk. A kaparáshoz szükséges száradási idõ függ az idõjárástól és a választott kaparószerszám típusától. Száradási idõ: 2-4 óra H kaparó esetén, 4 óra fél nap finom felületkaparó használata esetén. Kaparás elõtt végezzünk kaparási próbát. A kaparást egy felületen egy ütemben kell végezni, ismételt kaparás valamint visszanyúlás foltosodást eredményezhet.
5. ) Száraz, meleg szeles idõben a megkötött vakolatot védeni kell a gyors kiszáradástól (letakarás, vízpermetezés).

Jó tudni !
Amennyiben kizárólag dörzsölt struktúrát szeretnénk kialakítani, akkor ezt a weber. ter classic D kézi felhordású vakolattal tehetjük meg, termékkódja O482. A felületképzés elõtt eltelt várakozási idõ hatással van a végsõ színárnyalat megjelenésére. Hideg vagy párás idõben a nemesvakolat felületén természetes fizikai folyamatok miatt mészkivirágzás jelenhet meg, különösen a sötét színek esetében. Ezen esztétikai hiba, valamint egyéb kivitelezési hibából eredõ színfoltosodás megszüntetésére, a vakolat teljes kiszáradása után, javasolt a teljes homlokzat átfestése weber F 110 homlokzatfestékkel.
adása után, javasolt a teljes homlokzat átfestése weber F 110 homlokzatfestékkel.

Galéria

Vélemények
Kérdezz felelek

Oldalainkon a partnereink által szolgáltatott információk és árak tájékoztató jellegűek, melyek esetlegesen tartalmazhatnak téves információkat. A képek csak tájékoztató jellegűek és tartalmazhatnak tartozékokat, amelyek nem szerepelnek az alapcsomagban. A termékinformációk (kép, leírás vagy ár) előzetes értesítés nélkül megváltozhatnak. Az esetleges hibákért, elírásokért az Árukereső nem felel.